You are currently viewing Επίσκεψη στο μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Επίσκεψη στο μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

 

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών είναι ένα από τα μουσεία που πρέπει να επισκεφτεί κανείς με τα παιδιά του. Είναι ένας χώρος που ελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών κι όχι μόνο. Τα εκθέματα του εντυπωσιάζουν και μας μεταφέρουν στο παρελθόν και στον τρόπο επικοινωνίας της κάθε εποχής.

Η μόνιμη έκθεση έχει να κάνει με την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών. Ξεκινάει από την εποχή πριν τον ηλεκτρισμό, κι όπως θα δείτε, η επικοινωνία γινόταν με οπτικούς ή ηχητικούς τρόπους, και φυσικά δεν υπήρχε ο όρος “τηλεπικοινωνία”. Ο όρος αυτός εμφανίζεται στη Γαλλία για πρώτη φορά το 1904, και συνδέεται, βέβαια, με την τεχνολογική πρόοδο της εποχής.

Θα περάσετε, έπειτα, στην περίοδο του ηλεκτρισμού και των μεγάλων εφευρέσεων, στην τηλεγραφία και  στην τηλεφωνία, η οποία στην Ελλάδα ξεκινά το 1892 με νόμο του Χ. Τρικούπη περί “τηλεφωνικής συγκοινωνίας”. Αυτό, όμως, που εντυπωσιάζει είναι το πρώτο τηλεοπτικό στούντιο της Ελλάδας. Σε μια αίθουσα του μουσείου, θα δείτε το πρώτο στούντιο στην Ελλάδα, το οποίο το πήρε ο ΟΤΕ το 1968, λίγο μετά την έναρξη της ελληνικής τηλεόρασης. Τα παιδιά μου ακόμα το θυμούνται, γιατί το μουσείο είχε οργανώσει μια ολόκληρη εκπομπή στο στούντιο, και το κάθε παιδί είχε κι από ένα ρόλο. Ο ένας ήταν σκηνοθέτης, ο άλλος παρουσιαστής, άλλος είχε την κάμερα. Απίστευτη εμπειρία για τα παιδιά!

Μπείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου, επιλέξτε κάποια από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει και κλείστε γρήγορα  θέση. Επίσης σημαντικό είναι ότι τα προγράμματα είναι δωρεάν.

Τέλος, την περιόδο αυτή έχει και μια εξαιρετική έκθεση σχετική με την τηλεπικοινωνία στην εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής.

Είναι σίγουρο ότι η επίσκεψη σας σε αυτό το μουσείο δε θα είναι καθόλου βαρετή!

Καλή απόλαυση!